Categorieën
J.J.A. Goeverneur - De oude vrijer

Inzameling voor gedicht Goeverneur al bijna op de helft

goeverneur
Help mee dit gedicht te plaatsen in de Goeverneurstraat!
De inzamelingsactie voor het plaatsen van een gedicht van J.J.A. Goeverneur in de Goeverneurstraat heeft in twee weken al ruim 700 euro opgebracht. Het streefbedrag is 1500 euro. Voorzitter Douwe van der Bijl van Stichting Straatpoëzie Groningen is tevreden over deze tussenstand. “Het is mooi om te zien dat zo veel mensen enthousiast zijn. We hopen ook het resterende bedrag in te zamelen. In Groningen hóórt een gedicht van Goeverneur!”

Stichting Straatpoëzie Groningen zet zich in voor het plaatsen van een gedicht van Goeverneur in de naar hem vernoemde straat in de Oosterpoortwijk in Groningen. Het gedicht ‘De oude vrijer’ moet worden aangebracht op de hoek van de Goeverneurstraat en de Meeuwerderweg, op het pand van supermarkt Coop. De letters van het gedicht worden gefreesd uit een plaat condensstaal. Het ontwerp is van Ruurd de Boer. Kijk hier voor meer informatie en de mogelijkheid tot doneren.