Categorieën
Driek van Wissen - inzamelingsactie

28 november: Driek Benefiet in café Wolthoorn & Co

Zondag 28 november vanaf 16.00 uur organiseert Stichting Straatpoëzie Groningen in café Wolthoorn & Co een Driek Benefiet. Met poëzie en muziek brengen we een eerbetoon aan Driek van Wissen, voormalig Dichter des Vaderlands, die in 2010 overleed. Er zijn optredens van Kasper Peters, Ton Peters, Jean-Pierre Rawie en Leonieke Toering, begeleid door Jan-Roelof Bathoorn. De opbrengst van de middag komt ten goede aan de inzameling voor een straatgedicht van Driek van Wissen bij het Van Brakelplein.

De middag begint om 16.00 uur en duurt ongeveer een uur. De optredende dichters dragen voor uit eigen werk en uit het oeuvre van Driek van Wissen. Op de middag zal ook het aangepaste ontwerp voor het straatgedicht worden getoond. De entree is gratis. Bezoekers kunnen ter plekke een donatie doen voor de inzamelingsactie. Het aantal (zit)plaatsen is beperkt. Vol is vol. Bezoekers van de horeca hebben een coronatoegangsbewijs nodig. Cafe Wolthoorn & Co is te vinden aan de Turftorenstraat 6.

Inzamelingsactie
Dichter en taalvirtuoos Driek van Wissen woonde jarenlang in de Zeeheldenbuurt. Zijn vierregelige gedicht Eendjes verdient een mooi plekje in de wijk, in of nabij de vijver bij het Van Brakelplein. Kunstenaar Nadeschda Broere maakte op verzoek van Stichting Straatpoëzie Groningen een passend ontwerp. Steun onze crowdfundingsactie, zodat we het gedicht op de Twaalfde Driekdag, 21 mei 2022, kunnen onthullen.