Voorzitter Douwe van der Bijl sprak het volk toe in Radio 1 Journaal over kunstwerk Driek van Wissen


Onze voorzitter Douwe van der Bijl vertelde op 11 mei 2022 in het Radio 1 Journaal over de crowdfundingsactie voor het gedicht ‘Eendjes’ van Driek van Wissen. Het fragment is hier te beluisteren.

Douwe onthulde dat het kunstwerk bij het Van Brakelplein waarschijnlijk de vorm krijgt van een zitbankje. Dat is de uitkomst van overleg met de gemeente Groningen en Bewonersorganisatie Zeeheldenbuurt. Binnenkort legt kunstenaar Nadeschda Broere twee ontwerpen voor een bankje voor, waaruit de buurtbewoners een keuze kunnen maken. De twee ontwerpen worden voor het eerst gepresenteerd op de Driekdag, die op 22 mei 2022 wordt gehouden in café Woldhoorn & Co.

Alle kleine beetjes
Om het kunstwerk te realiseren, heeft Stichting Straatpoëzie Groningen een crowdfundingsactie opgezet. Het streefbedrag is 5.000 euro. Op dit moment (12 mei 2022) is hiervan iets meer dan de helft opgehaald, via kleinere en grotere donaties. Een actie bij supermarkt Coop aan de Paterswoldseweg, waarbij men het statiegeld kon doneren, heeft ruim 600 euro opgebracht. Iedereen die een bijdrage heeft geleverd, reuze bedankt. Ook hier helpen alle kleine beetjes!