22 mei: aangepast ontwerp straatgedicht onthuld op Driekdag in café Wolthoorn & Co


Zondag 22 mei is de jaarlijkse Driekdag, de dag waarop vrienden, dichters en muzikanten stilstaan bij het leven en werk van Driek van Wissen (1943-2010). Vanaf 16.00 uur is er een programma met poëzie en muziek in café De Wolthoorn, Turftorenstraat 6 in Groningen. Stichting Straatpoëzie presenteert het aangepaste ontwerp voor het straatgedicht ‘Eendjes’ aan het Van Brakelplein. Wie een donatie doet voor de inzamelingsactie hiervoor, krijgt een bijzonder aandenken. De entree is gratis.

Deelnemende dichters zijn: Christiaan Abbing, Koos Dijksterhuis, Kasper Peters, Ton Peters en Jan J. Pieterse. Ze dragen naast eigen werk ook hun favoriete Van Wissen-gedicht voor. Harry Bekkering houdt een voordracht over de poëzie van Driek. De muzikanten van de band The Woodsmen maakten speciaal voor deze middag een lied op basis van een tekst van Driek.

Inzamelingsactie
Dichter en taalvirtuoos Driek van Wissen woonde jarenlang in de Zeeheldenbuurt. Zijn vierregelige gedicht Eendjes verdient een mooi plekje in de wijk, in of nabij de vijver bij het Van Brakelplein. Stichting Straatpoëzie Groningen heeft hiervoor kunstenaar Nadeschda Broere benaderd. In overleg met de gemeente en de buurt is een aangepast ontwerp gemaakt, dat deze middag getoond wordt. We vragen iedereen die goede herinneringen aan Driek heeft, onze crowdfundingsactie te steunen.