Onthulling straatgedicht Driek van Wissen aan het Van Brakelplein op 16 mei


Driek van Wissen krijgt eindelijk zijn straatgedicht in de Zeeheldenbuurt. Dat is de wijk waar de in 2010 overleden voormalig Dichter des Vaderlands woonde en waar hij een sterke band mee had. Stichting Straatpoëzie Groningen is erin geslaagd het hiervoor benodigde bedrag in te zamelen. Het gedicht ‘Eendjes’ is aangebracht in de houten rugleuning van een nieuw bankje dat aan de oostkant van de vijver aan het Van Brakelplein wordt geplaatst. Op dinsdagmiddag 16 mei wordt het bakje onthuld door Drieks weduwe.

Siersmeedwerk

De nieuwe bank is gemaakt van metaal en siersmeedijzer. De zitting en leuning bestaan uit houten latten, waarin het gedicht is uitgefreesd. Het ontwerp van het bankje is van Nadeschda Broere. Zij heeft zich laten inspireren door de overige bankjes rond de vijver en door de ornamenten in de bebouwing aan het Van Brakelplein. Het bankje is gemaakt door smederij Berndt in Ter Apel.

Welkom

Dinsdag 16 mei om 16.15 uur is de feestelijke ingebruikname van deze bank in aanwezigheid van de weduwe van Driek van Wissen, Corien Bleeker. Met optredens van dichters Jean Pierre Rawie en Ton Peters. Iedereen is hierbij van harte welkom. Na afloop is er een borrel aangeboden door de buurtvereniging Zeeheldenbuurt.

Dank

Stichting Straatpoëzie bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het straatgedicht. Maar liefst 126 poëzieliefhebbers in de stad en daarbuiten hebben gul gegeven in onze crowdfundingsactie. Bij supermarkt Coop Lubbers aan de Paterswoldseweg konden klanten drie maanden lang hun statiegeld doneren. Ook een benefietmiddag in café Wolthoorn & Co heeft de kas flink gespekt. In totaal heeft de crowdfunding een bedrag opgeleverd van € 5.384,37. Het oorspronkelijke idee van een kunstwerk in de vijver is in overleg met de gemeente en de buurtvereniging aangepast. Een bankje past beter in het historische karakter van het plein. De gemeente Groningen zorgde voor plaatsing van het bankje en neemt het in onderhoud. Verder bedanken we iedereen die zich op welke wijze dan ook sterk heeft gemaakt voor de realisering van het straatgedicht.