Onthulling gedicht Guillaume Pool in Poëzievitrine


Op woensdag 31 januari, de slotdag van de Poëzieweek, verschijnt er een nieuw gedicht in de Poëzievitrine aan de Turfsingel, in de zijgevel van het Provinciehuis. Het gedicht is van de hand van Guillaume Pool (93). De uit Suriname afkomstige dichter, verteller en voordrachtskunstenaar schreef speciaal voor de Poëzievitrine een nieuw gedicht. Vera Post maakte een bijbehorende, kleurrijke illustratie.

Het nieuwe gedicht wordt om 15.30 uur onthuld door gedeputeerde Tjeerd van Dekken van Kunst en Cultuur. Guillaume Pool is aanwezig om het gedicht voor te dragen.

De Poëzievitrine is een initiatief van de provincie Groningen en Stichting Straatpoëzie Groningen. Eind 2022 werd de vitrine in gebruik genomen met het gedicht Handleiding van Kasper Peters. De illustratie was van Anne Caesar van Wieren. Het is de bedoeling dat er jaarlijks een nieuw gedicht in de vitrine komt.

Het gedicht van Kasper Peters in de Poëzievitrine, dat plaatsmaakt voor het nieuwe gedicht.