Vijf nieuwe straatgedichten onthuld in de Korrewegwijk


De gemeente Groningen is in één klap vijf straatgedichten rijker. Zondagmiddag onthulde wethouder Carine Bloemhoff de vijf straatgedichten en enkele historische foto’s in de Korrewegwijk. Het initiatief voor het poëzieproject is van een groep bewoners van de Korrewegwijk. De vijf gedichten zijn gemaakt door dichters die in de Korrewegwijk gewoond hebben of nog wonen. Het ontwerp van de straatgedichten is van Bruna & Bruna.

Volgens Stichting Buurtoverleg Kop Indische Buurt is de Korrewegwijk ‘van oudsher het meest literaire gedeelte van de stad’. Het buurtoverleg wil met het plaatsen van gedichten en foto’s in de wijk niet alleen bijdragen aan het verfraaien van de wijk, maar ook ontmoetingen tussen buurtbewoners stimuleren.

Bij alle vijf muurgedichten is een QR-code te vinden. Deze codes verwijzen naar pagina’s op de website van Stichting Straatpoëzie Groningen. Hierop is de volledige tekst van het gedicht na te lezen en er is achtergrondinformatie over de dichters te vinden.

De vijf gedichten zijn:
‘Dag baas-je’ van Clara Asscher-Pinkhof (Borneoplein)
‘De dag van vandaag’ van Hendrik de Vries (hoek Bankastraat – Tweede Hunzestraat)
‘De deur’ van Gerrit Krol (kop Korreweg)
‘Gelukwens’ van Eric Sweet (hoek Sumatralaan – Bankastraat)
‘Weggegaan’ van Margot Matutina van der Klift (Insulindegebouw Bankastraat)

Met dank aan
Het poëzieproject in de Korrewegwijk werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen, De Huismeesters, Lefier, Wijkoverleg Korrewegwijk, Goeie Buurt, Postcode Loterij Fonds en Stichting Bernouilliplein e.o.